Nieuwe elfdelige serie werpt licht op kunstkritiek

 

Kunstkritiek in Nederland 1885-2015

Deze elfdelige reeks vormt een uniek naslagwerk over de waardering van de moderne en hedendaagse beeldende kunst. Een zorgvuldige selectie van enkele honderden, integraal opgenomen, teksten van toonaangevendecritici – kunstkritieken, journalistieke bijdragen, interviews en essays –biedt een breed publiek toegang tot belangwekkende kunst- en cultuurhistorische ontwikkelingen vanuit het perspectief van de Nederlandse kunstkritiek. In inleidende essays en biografieën van de gebloemleesde critici wordt uitvoerig stilgestaan bij de rol die kunstkritiek heeft gespeeld en speelt in de beeldvorming van moderne en hedendaagse kunst.

 De reeks is het resultaat van een ambitieus samenwerkingsproject van een groep Nederlandse kunsthistorici, onder redactie van initiatiefnemer Peter de Ruiter en Jonneke Jobse. Publicatie wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

elfdelige-serie-Kunstkritiek-v1

Kunstkritiek in Nederland 1885-2015 richt zich op een breed in kunst en cultuur geïnteresseerd publiek en is een onmisbaar naslagwerk voor museummedewerkers, docenten en studenten van universiteiten, kunstacademies, scholen voor journalistiek en vanzelfsprekend voor kunstredacties van dag- en weekbladen en vaktijdschriften.