Verzoek tot inzending projecten Architectuur Jaarboek 2016/2017!

De redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland is begonnen aan de voorbereidingen voor de 30ste editie die in april 2017 zal verschijnen.
Voor het projectendeel van het Jaarboek doen wij een oproep tot inzending van informatie over projecten van uw bureau die in de loop van 2016 zijn opgeleverd of voor het einde van dit jaar nog zullen worden opgeleverd

(Dat een project ten tijde van de inzending dus nog niet gereed is, vormt geen probleem voor de redactie). De redactie, onder hoofdredacteurschap van Kirsten Hannema, is van plan om dit jaar in een essay aandacht besteden aan de projecten die door Nederlandse bureaus in het buitenland worden gerealiseerd. Daarom vragen wij u om ons ook over eventuele projecten buiten Nederland te informeren.

De eerste selectie vindt plaats aan de hand van ingezonden projectdocumentatie. Om de efficiency te bevorderen en om u (hopelijk) minder werk te bezorgen en daarmee kosten te besparen verzoeken we u de informatie alleen digitaal in te sturen.

Wij verzoeken u daarom om toezending van de volgende informatie PER PROJECT (Inzenden meerdere projecten is mogelijk, dan wel graag één mail per project):

  • 1 PDF bestand van maximaal 10 pagina’s A4 met een maximale grootte van 5 MB

  • Minimaal 5 pagina’s met foto’s (indien beschikbaar, anders renderings), aangevuld met plattegronden, doorsneden en een korte beschrijving

  • In de documentatie en in de mail duidelijk aangeven:De naamgeving van de PDF dient als volgt te worden aangehouden: Naam bureau_Naam project.pdf

    • Naam en adres project

    • Adres architectenbureau

    • Contactpersoon bij bureau + contactgegevens (mail en telefoonnummer)

  • VOORBEELD: Cepezed_Hogeschool in Holland.pdf en Cepezed_Villa in Rotterdam.pdf

De PDF’s kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. LET OP: Vanwege de hoeveelheid projecten die ieder jaar ingezonden worden, behandelen we dit jaar GEEN WETRANSFER bestanden meer. Belangrijk is dus dat de toegezonden PDF echt niet groter is dan 5 MB.

Wij verzoeken u vriendelijk ervoor te zorgen dat deze documentatie uiterlijk maandag 5 september 2016 in ons bezit is.

De redactie is ook dit jaar weer geïnteresseerd in meer algemene culturele en maatschappelijke veranderingen die in 2016 van invloed zijn geweest op de totstandkoming van uw werk. Ook het melden van andere activiteiten of belangrijke gebeurtenissen die naar uw mening niet mogen ontbreken in het Jaarboek wordt bijzonder op prijs gesteld. Ook deze documentatie kunt u in PDF formaat mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet en danken u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Namens de redactie
Maaike en Eva