Geen producten in de winkelwagen.

01 juli, 2024

Vacature medewerker marketing, PR en communicatie

nai010 uitgevers is dé uitgeverij van Nederland op het gebied van architectuur, kunst en de ontwerpende disciplines. Onze publicaties tonen en vieren de kracht van ontwerp en kunst om de wereld beter en mooier te maken, en verbinden mensen die zich daarvoor inzetten. Met dat doel werken we samen met toonaangevende architecten, kunstenaars, musea, universiteiten en culturele instellingen in binnen- en buitenland. De ongeveer 45 nieuwe titels die we elk jaar maken en wereldwijd distribueren onderscheiden zich door hun relevantie voor de actualiteit en door de kwaliteit van hun vormgeving, en stimuleren met hun vernieuwende en interdisciplinaire karakter actuele maatschappelijke en culturele discussies. Of het nu gaat om Vrouwen in de architectuur of een monumentale monografie over architectenbureau Mecanoo, om een boek over de Nederlandse jaren van Yayoi Kusama of over het werk van de Rotterdamse tassenontwerper Susan Bijl.

de functie

Wat is de beste manier om onze publicaties in de picture te zetten? Jij bent verantwoordelijk voor de promotie en de communicatie over alle titels die gepubliceerd worden. Je stelt promotie- en communicatieplannen op, verstuurt persberichten en nieuwsbrieven, organiseert boeklanceringen, podcasts, lezingen en debatten. nai010 uitgevers viert het produceren en publiceren van het fysieke boek, maar heeft een transmediale benadering van uitgeven. De uitgeverij is altijd op zoek naar verbinding met partnerorganisaties, van het Rijksmuseum tot Nieuwe Instituut, van de Dutch Design Week tot Rotterdam Architectuur Maand, van Open Monumentendag tot design-, kunst- en architectuurbiënnales over de hele wereld. Je onderzoekt mogelijkheden tot samenwerken door publicaties, auteurs en onderwerpen te verbinden, te programmeren en daarover te communiceren.

Tweemaal per jaar verzorg je de productie en distributie van de aanbiedingscatalogus, waarin alle nieuwe aankomende titels worden gepresenteerd. Daarnaast beheer je de website en de social media kanalen van de uitgeverij en onderhoud je relaties met auteurs, pers en partners.

Je bent dus bezig met veel verschillende projecten terwijl je het overzicht bewaart en de planning van de uitgeverij bewaakt. In de functie ben je zowel bezig met het opstellen van strategieën als het uitvoeren van hands-on werkzaamheden, zoals het editen van Instagram reels, boeken verkopen tijdens lanceringen en het vormgeven van promotiemateriaal.

wat wij zoeken

>Minimaal drie jaar werkervaring
>Minimaal HBO werk- en denkniveau
>Uitstekende communicatieve vaardigheden
>Organisatorisch talent
>Nieuwsgierig en enthousiast
>Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
>Affiniteit met het culturele veld, met name de architectuur, kunst- en ontwerpwereld
>Ervaring met Adobe Creative Suite, CMS, HTML en social media is een pré

wat wij bieden

>Een functie voor 32-36 uur per week
>Een afwisselende baan in een dynamische omgeving in een klein, leuk, toegewijd team
>Werken in het hart van het culturele veld aan actuele maatschappelijke onderwerpen
>Werken met diverse vooraanstaande instellingen, kunstenaars, auteurs, architecten en vormgevers
>Ruimte voor eigen initiatieven, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling
>De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het uitgeverijbedrijf (schaal 6)

solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief voor 8 juli 2024 naar vacature@nai010.com met als onderwerp: medewerker marketing, pr en communicatie. De gesprekken worden in de week van 8 juli gevoerd. Voor informatie, bel Eelco van Welie (010 20210133)