This webshop uses cookies
more information »
 

Architectuur in Nederland

Dinsdagavond 24 mei 19:30 presenteert nai010 uitgevers in samenwerking met AIR: Time to Talk – dé lancering van Architectuur in Nederland Jaarboek 2021/2022 in Het Nieuwe Instituut, het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand.  

Architectuur in Nederland is al 35 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Elk jaar presenteert een driekoppige redactie in deze publicatie een selectie bijzondere projecten uit heel Nederland die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft in thema essays en projectteksten de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. De redactie van het Jaarboek bestaat uit Teun van den Ende (oprichter Werkplaats Erfgoed, zelfstandig onderzoeker, schrijft voor o.a. Vers Beton en is adviseur in ruimtelijk beleid), Uri Gilad (mede-oprichter en partner Office Winhov) en Arna Mackic (mede-oprichter studio L A en winnaar van de Jonge Maaskantprijs 2017).

Het 35ste jaarboek markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Architectuur in Nederland. In interviews met oud-redactieleden, architecten, denkers en makers staan de redactieleden stil bij de erfenis van 35 jaar Architectuur in Nederland.

 

Boeklancering


De boeklancering vindt dit jaar wederom plaats in thuishaven Rotterdam, architectuurstad van Nederland in samenwerking met Architectuur Instituut Rotterdam. Onder het overkoepelende thema Time to Talk schuiven de redactieleden aan tafel met architecten, gebruikers en bewoners. De lancering van het 35ste Jaarboek Architectuur in Nederland wordt georganiseerd in opmaat naar de Rotterdam Architectuur Maand. De presentatie vindt plaats in Het Nieuwe Instituut op 24 mei vanaf 19:30 en is live te volgen via het AIR YouTube kanaal. De lancering wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. 

Meer info en aanmelden