This webshop uses cookies
more information »
 

Book launch City without Fear of Hights

>>> This event is in Dutch, but read more about the bilingual book here <<<

Op vrijdagmiddag 7 juli om 16:00 presenteert Emiel Arends zijn boek Stad zonder hoogtevrees - De ontwikkeling van een Europese hoogbouw typologie. 

Hoogbouw zit in het DNA van Rotterdam. Al in 1898 maakte de stad furore met het Witte Huis, dat met zijn 43 meter gold als het hoogste kantoorgebouw van Europa. Inmiddels zijn we 125 jaar verder en is het hoogste punt van de Rotterdamse skyline door nieuwe inzichten en technieken meer dan 200 meter. Stad zonder hoogtevrees neemt de maat van de afgelopen decennia hoogbouw, en beschrijft de belangrijkste lessen en leerpunten.

Stedenbouwkundige Emiel Arends neemt de lezer mee de lucht in. Alle toonaangevende, iconische en vernieuwende Rotterdamse hoogbouwprojecten uit vier tijdsperioden komen in vogelvlucht aan bod. Maar we kijken juist ook naar beneden, naar de straat. Wat is de positieve bijdrage van hoogbouw aan thema’s als de wooncrisis, duurzaamheid en woon- en leefplezier? Hoe kan hoogbouw ook een oplossing zijn voor de uitdagingen van onze tijd? Stad zonder hoogtevrees biedt een compleet overzicht van Rotterdamse hoogbouwgeschiedenis, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.

Entree: Toegang vrij - zonder reserveren
Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam