This webshop uses cookies
more information »
 

Projects Architecture in the Netherlands 2023 / 2024

>>> This information is currently only available in Dutch <<<

Let op: Projecten mogen t/m 15 september worden ingestuurd (dus niet tot 15 september, zoals in eerdere berichten werd gecommuniceerd). Succes!

Architectuur in Nederland is al sinds 1988 een onmisbaar overzichtswerk en inspiratiebron voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Elk jaar presenteert een driekoppige redactie in deze publicatie een beschouwing van het afgelopen architectuurjaar in de vorm van essays, alsmede een selectie van opzienbarende projecten die de stand van het vak weergeven. 

Momenteel is de nieuwe redactie al van start gegaan met de voorbereidingen voor de editie van 2023 / 2024. Mag jullie project niet ontbreken in dit overzicht? Zend dan voor 15 september je project in!

Hoe werkt het?

Voor het projectendeel van het jaarboek doen wij een oproep tot inzending van informatie over projecten die in de loop van 2023 zijn opgeleverd of voor het einde van dit jaar nog zullen worden opgeleverd. Als een project ten tijde van de inzending nog niet gereed is, vormt dat geen probleem voor de redactie.

De eerste selectie vindt plaats aan de hand van ingezonden projectdocumentatie. Om de efficiëntie te bevorderen ontvangen we alle informatie graag digitaal. Dit kan via het invulformulier. Lukt het om welke reden dan ook niet om de informatie via het invulformulier aan te leveren? Neem dan contact op met de uitgeverij via info@nai010.com.

Wij ontvangen graag één formulier per project. Meerdere projecten inzenden is mogelijk, maar dan graag één project per keer inzenden. 
 
Aanleverspecificaties projectinformatie
> Zend de projectinformatie alleen digitaal in via het invulformulier, voor de deadline van 15 september
> Zend de informatie per project in
> Voeg 1 PDF-bestand van maximaal 10 pagina’s A4 met een maximale grootte van 5 MB toe ter ondersteuning van de inzending
> De naamgeving van de PDF dient als volgt te worden aangehouden: Naam bureau_Naam project.pdf. Bijvoorbeeld: Cepezed_Villa in Rotterdam.pdf

Aanleverspecificaties beeld
> Van de 10 pagina's bevat het document minimaal 5 pagina’s met beeld, renderings of foto's
> Aangevuld met plattegronden, doorsneden en een korte beschrijving

Als jullie project na selectie is gekozen wordt apart contact opgenomen om hoge resolutie beeldmateriaal voor de publicatie op te vragen. Voor nu maakt dit dus nog niet uit. Maar voor de geselecteerde projecten geldt alvast het volgende:

> Het ingezonden beeldmateriaal moet gebruiksrechtvrij te gebruiken zijn door nai010 uitgevers voor het 37ste Architectuur in Nederland Jaarboek (boek, e-book en website). Het regelen van de beeldrechten en bijkomende kosten legt de uitgeverij neer bij de geselecteerde architectenbureaus  
> Al het beeld moet worden aangeleverd met auteursvermelding, is vrij van rechten voor het gebruik van Architectuur in Nederland Jaarboek 2023 / 2024 en is geschikt voor drukwerk.
> Het aangeleverde beeldmateriaal en regelen van gebruiksrecht is met instemming van de fotograaf.

Inschrijfgeld
De inzender betaalt voor elk ingezonden project €85 excl. btw. Hiermee kunnen wij zorgen voor een redactie die onafhankelijk opereert én wordt het mogelijk dit jaarlijkse gedrukt overzicht - dat als belangrijk instrument dient voor het breed toegankelijk maken van Nederlandse architectuur zowel nationaal als internationaal - zonder subsidie gepubliceerd te krijgen. De betaallink is opgenomen in het formulier. Een inschrijving is alleen geldig na betaling.

Wij ontvangen dus, nogmaals, graag alle informatie uiterlijk 15 september 2023. Daarna versturen wij zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging.