This webshop uses cookies
more information »

Memory & Transformation

100 days of culture, gardens and landscapes / intenrational triennial apeldoorn

€ 35,00 sold out

In de zomer van 2008 vindt voor de eerste maal de internationale Tuin- en Landschapstriënnale plaats in Apeldoorn, de tuinenstad van Nederland. Deze stad, dit landschap van tuinen, wil zich manifesteren met een passend groot evenement, bovenregionaal van karakter, een activiteit van internationale betekenis: een manifestatie over natuur, cultuur en landschap, van oudsher de drie aspecten die het hart van de landschap- en tuinarchitectuur vormen.

Het landschap is een karakter, een persoonlijkheid. Het denken over en het werken aan het verband tussen natuur, cultuur en landschap is het domein van de landschapsarchitectuur. De landschapsarchitectuur wordt gevraagd bevredigende, acceptabele en duurzame oplossingen voor te stellen en te realiseren, daar waar verschillende en soms concurrerende functies in dezelfde regio of op dezelfde lap grond een plaats moeten krijgen. Daarnaast is de landschapsarchitectuur betrokken bij de identiteitsvraagstukken van een land, een landstreek, een regio, een gebied, een plek. Immers: het landschap is een karakter, een persoonlijkheid. Deze kwesties houden zowel zeer veel mensen bezig (bewoners, gebruikers, leden van natuur- en cultuurverenigingen) als een breed scala aan wetenschappelijke disciplines en ‘vakgenoten’.

Het omsloten landschap, de tuin en de tuinencultuur zorgen in onze individualiserende samenleving voor een voortdurende bron van schoonheidsbeleving.
De aspecten maatschappelijke betekenis, urgentie, schoonheid, inspiratie, identiteit en grote publieke belangstelling spelen een belangrijke rol bij deze unieke terugkerende manifestatie.

In dit boek komen al deze aspecten aan bod, in de vorm van essays van denkers, en interviews met beleidsmakers en ontwerpers, maar ook in de algemene informatie over de verschillende programmaonderdelen en activiteiten.

read more close

ISBN 978-90-5662-015-8 | 1. edition | June 2008 | sold out | Van Meggelen, B., Koekebakker, O. | design: Yvo Zijlstra, Antenna Men | English | paperback | 24 x 29 cm | 176 pages

share

terug
subject
language
availability
Back
all publications