Geen producten in de winkelwagen.

19 december, 2023

Derde druk Typisch Nederland

De feestdagen staan voor de deur en dat vieren wij met heugelijk nieuws. Typisch Nederland gaat voor de derde keer naar de drukker en is vanaf 21 december weer beschikbaar in de nai010 webshop en in de (online)boekwinkels. De eerste en tweede oplage gingen als een trein, dus gelukkig is deze herdruk nét op tijd voor onder de kerstboom.

over het boek

Typisch Nederland rekent seriematig af met het idee dat Nederland zo’n normaal land is. Het immer nutteloze slingerhekje, de veelzijdigheid van het polderboeddhisme, het gecamoufleerde klikoleven of de solitaire palmboom in de onderhoudsarme voortuin: droogkomische reflecties van het Nederland dat iedereen herkent, maar nog nooit zo bij elkaar heeft gezien.

Jan Dirk van der Burg, Fotograaf des Vaderlands (2018 – 2022) en bekend van NRC en de Volkskrant, doorkruiste de afgelopen jaren het land op zoek naar de hoogtepunten van onze ongewone alledaagsheid. Het Nederland waar de drang om zich te onderscheiden en de drang om ergens bij te horen vechten om aandacht. Het fotografische goud wat daartussen ligt is tevens de gevaarlijkste bijwerking van dit boek: u zal nooit meer op dezelfde manier om u heen kunnen kijken. En dat is fantastisch.