Geen producten in de winkelwagen.

03 juli, 2024

Kickstarter Towards a Nude Architecture

We zijn blij om onze samenwerking met Yuval Zohar aan te kondigen, die momenteel aan zijn boek Towards a Nude Architecture werkt. Om dit project te realiseren, heeft hij een Kickstarter gelanceerd met geweldige beloningen zoals een handdoek voor je onsen-bezoeken, een prachtige print of een speciale editie van het boek. Als je een passie hebt voor architectuur, Japan en de cultuur van warmwaterbronnen, mis dan deze exclusieve voorverkoop niet!

over het boek

Met bijna 30.000 natuurlijke warmwaterbronnen, beter bekend als onsen, is Japan een van de meest vulkanisch actieve gebieden ter wereld. Deze bronnen varieren in temperatuur, kleur en mineralensamenstelling en hebben een rijke geschiedenis die zich heeft verweven met oude religies, oorlogen en moderne popcultuur. Zo vormen de warmwaterbronnen een essentieel onderdeel van de nationale identiteit.

In Towards a Nude Architecture wordt dit verhaal verkend vanuit een architectonisch perspectief, door middel van een visuele reis door de geschiedenis en langs verschillende plekken. Het boek behandelt in drie hoofdstukken het verleden, heden en toekomst, waarbij wordt ingegaan op de spirituele oorsprong van het baden, de diverse hedendaagse ontwerpen die hieromheen zijn gebouwd, en de blijvende invloed van de poetische samensmelting tussen architectuur, natuur en het menselijk lichaam. In een tijd van afnemende bezoekersaantallen en toenemende privatisering, verergerd door recente mondiale crises, is het nu meer dan ooit cruciaal om deze oases van openbare ruimte te koesteren en te behouden.