Geen producten in de winkelwagen.

19 februari, 2024

Maak kennis met de jaarboek redactie

Momenteel is de nieuwe redactie van het Architectuur in Nederland jaarboek van start gegaan met de voorbereidingen voor de editie van 2023 / 2024. De afgelopen tijd trokken ze het land door om bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd te bezoeken en een selectie te maken. Het jaarboek wordt in mei gelanceerd met uitgebreid publieksprogramma, bestaande uit een lancering, een reeks podcastafleveringen en een excursie.

nieuwe redactieleden

De afgelopen twee jaar hebben Teun van den Ende, Uri Gilad en Arna Ma?ki? de redactie van het Architectuur in Nederland jaarboek gevormd. Teun en Arna was dit hun derde en laatste keer. We nemen afscheid van deze twee redactieleden en verwelkomen Stephan Petermann en Annuska Pronkhorst.

Uri Gilad, medeoprichter en partner van Office Winhov, richt zich op de herbestemming en uitbreiding van monumentale gebouwen, duurzame woningbouwontwikkelingen en programma’s op het snijvlak van ‘hospitality’, cultuur en commercie. Met een zorgvuldig begrip van de context en veel aandacht voor de toepassing van materialen worden in zijn werk de duurzame, sociale en culturele aspecten die in relatie staan tot architectuur en stedenbouw geïncorporeerd. In 2016 werd hij genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten en in datzelfde jaar ontving hij de ARC16 Oeuvre Award voor het werk van Office Winhov. Sinds 2021 bekleedt Uri de functie van architect-lid Commissie 1 (binnenstad) van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.

Stephan Petermann is medeoprichter van MANN: een onderzoeks- en creatief ontwerpadviesbureau dat werkt aan strategie, concept- en inhoudsontwikkeling op het gebied van vastgoedontwikkeling, voedsel en landbouw, en technologie. Vanaf 2006 was hij een langdurige medewerker van Rem Koolhaas en ondersteunde hem met onderzoek, strategie, redactie en tentoonstellingen. Van 2010 tot 2019 was hij associate bij OMA’s denktank AMO. Tevens is Petermann auteur van nai010 publicatie Back to the Office, hoofdredacteur van VOLUME en gastprofessor bij de Central Academy of Fine Arts in Beijing.

Annuska Pronkhorst is architectuurhistoricus en partner van Crimson Historians & Urbanists. Met Crimson werkt ze aan verschillende projecten op het gebied van stedenbouw en architectuur, waarbij historisch onderzoek en projectontwikkeling worden gecombineerd. Daarnaast is ze medeoprichter van de multidisciplinaire postacademische ‘Independent School for the City’ in Rotterdam. In 2018 werd ze lid van de Amsterdamse ‘Commissie Ruimtelijke Kwaliteit’/ Commissie 3 en aansluitend in 2019 voorzitter van Commissie Monumenten van de CRK. Ook maakt ze deel uit van de Raad van Toezicht van Kunstinstituut Melly en de Programmaraad van Arcam.